Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Rozmiar czcionek: A A+ A++ | Zmień kontrast

        SZANOWNI  CZYTELNICY

Gminnej Biblioteki Publicznej im. Kajetana Sawczuka w Konstantynowie

 

W ZWIĄZKU Z PRZEPISAMI DOTYCZĄCYMI OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

 

Informujemy, że:

 

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gminna Biblioteka Publiczna im. Kajetana Sawczuka w Konstantynowie z siedzibą przy ul. Piłsudskiego 4.
  1. Z inspektorem danych osobowych można kontaktować się mailowo info@dn.net.pl
  1. Pani/Pana dane osobowe (nazwisko, imię, PESEL, data ur., adres zamieszkania) przetwarzane będą w celu ochrony wypożyczonych zbiorów bibliotecznych i nie będą udostępniane innym odbiorcom/lub będą udostępniane tylko na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
  1. Pani/Pana dane osobowe (PESEL, data ur., zawód) przetwarzane będą w celach statystycznych i nie będą udostępniane innym odbiorcom/lub będą udostępniane tylko na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
  1. Pani/Pana dane osobowe (nr telefonu, e-mail) przetwarzane będą w celu przekazywania informacji o dostępności zarezerwowanych książek i nie będą udostępniane innym odbiorcom.
  1. Podstawą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 14 ust.2 pkt. 5 Ustawy o bibliotekach oraz art. 23 ust. 1 pkt.2 Ustawy o ochronie danych osobowych.
  1. Podanie danych osobowych jest niezbędne do umożliwienia korzystania z usług Biblioteki.
  1. Dostęp do państwa danych osobowych będą mieć wyłącznie uprawnieni pracownicy w ramach swoich obowiązków służbowych.
  1. Dane będą przechowywane przez okres 5 lat po ostatnim przerejestrowaniu i rozliczeniu się z Biblioteką.
  1. Posiadają Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu, cofnięcia zgody.
  1. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
  1. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ich ochronie.

ZAŁĄCZNIKI:

Kalendarium

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Imieniny